top of page

Succesverhalen van MBvO deelnemers

Nico P 1.jpg

Op 88-jarige leeftijd blijft Nico wekelijks naar de sportinstuif in de Aristos van het MBvO komen, en hij sport al zijn hele leven lang.Ondanks 45 minuten aankleed tijd vanwege pijn door artrose, heeft Nico het afgelopen jaar geen enkele van mijn intensieve trainingen gemist. Hij traint zelf nog twee keer per week!Met zijn scootmobiel komt hij aan, stapt af en voert alle oefeningen uit die hij kan. Geen uitdaging is te groot voor Nico, hij vindt altijd een alternatief voor oefeningen die hij niet kan doen.Ik interviewde Nico om zijn drijfveer te ontdekken en anderen, zowel jong als oud, te motiveren en te verbinden.

NICO

Activiteit: Sportinstuif
Locatie: Aristos, donderdag 10.00 - 12.00 uur.

Nico deelt zijn verhaal:

"Ik weet dat sporten me langer actief houdt en voorkomt dat ik stijf word. Het is ook een plek waar ik onder de mensen kan zijn. Ik heb niemand meer. Geen familie en al mijn vrienden zijn overleden."

"Ondanks pijn blijf ik sporten, tot mijn uiterste gaan. Als je jong bent en niet sport, dan ben je stom. Als je helemaal niet sport, ben je stom. Je mist een hoop. Ik ben tot mijn 88e actief. "Je mist het plezier en de groei die sport met zich meebrengt!"

Laten we Nico's inspirerende voorbeeld volgen en sporten zoals hij doet! Het is niet alleen goed voor ons lichaam, geest en onze gezondheid, maar brengt ook vreugde, verbinding en groei. Ongeacht onze leeftijd, laten we sporten.

Wees als Nico!


Met sportieve groet,

 

Wail Alami

Deelnemers van Mijanou

Activiteit: Chi Kung 
Locatie: Sporthal de pijp, donderdag 11.00u.

Sophie:

Het is ongeveer 3 jaar geleden dat mijn buurvouw me mee vroeg naar de Chi Kung te gaan in het Huis van de Wijk. Ik had geluk dat er een plek was dus kon meteen meedoen. Sindsdien heb ik nauwelijks een les gemist.

Vanaf het eerste moment voelde ik me enorm op mijn gemak vanwege Mijanou en de groep. Ze is zo'n fijne lerares, heel vriendelijk en laagdrempelig. Zij voelt de sfeer van de groep heel goed aan en haar lessen zitten altijd zo in elkaar dat ze daarmee aan de slag gaat. Zij vraagt ook vaak wat we zelf willen en waar onze stress en pijnlijke plekken zitten en heeft hier altijd een goede massage voor. 


De oefeningen zijn ontspannen maar tegelijk krijg je enorme energie. Als ik met een ''vol'' hoofd binnen kom en met rugpijn dan is het na de les erg afgezakt en voel ik me veel beter. Na een grote glimlach van haar is het weer uitkijken naar de volgende les! 

Mijn buurvrouw ben ik nog steeds erg dankbaar want ik zou het voor geen goud meer willen missen. 

Veel dank Mijanou voor jouw inzet en kwaliteit en tsja.. van mij ben je nog niet af, het zorgt voor balans in mijn leven! 

Xx Sophie.

                                                                                                                                                                                                                                            

Alien:

De lessen Chi Kung onder de deskundige leiding van Mijanou vormen voor mij een ondersteuning bij mijn dagelijks functioneren: met name mijn houding is veranderd waardoor ik mezelf sterker en gezonder voel. 

Mijn dank hiervoor! 

 

Robert
Activiteit: Chi Kung 
Locatie: Havelaar, woensdag 13.00u.

‘’Sinds ik als voetganger op hoge snelheid ben aangereden en o.a. mijn rug heb gebroken moest ik jarenlang revalideren maar m’n balans was niet goed. Door QiGong is mijn balans beter geworden en kan ik alles weer. Als je in beweging wil blijven dan is deze ‘Chinese gymnastiek’ ideaal’’.  

Robert.

20230712_134506.jpg

Deelnemers van Sandra
Activiteit: Condititraining
Locatie: Huis van de Wijk Buitenvelderd

Tip; zet de muziek aan! 

bottom of page